LILU Shoes predstavlja – saveti za negu vaše cipele

Kada kupite kvalitetne cipele normalno je da želite da budu udobne svaki put kad ih obujete. I naravno da traju što duže. Da bi u tome uspeli, potrebno je da znate pravilno da negujete svoje omiljene LILU Shoes cipele. Ako niste sigurni kako to možete uraditi, onda je ovo pravi tekst za vas, jer ćemo vam dati savete za sjajnu negu obuće.

Pravilno čuvanje cipele

Nije tajna da cipele vole pažnju. Zato je prvi korak u očuvanju cipele pravilno čuvanje. Nakon nošenja prvo što se treba uraditi je ostaviti ih da se “proluftiraju”. Izbegavajte da ih ostavjati direktno na suncu, ali i daleko od vlage. Ako se desi da vam se omiljene LILU Shoes cipele pokvase, napunite ih papirom koji bi izvukao vlagu i ostavite ih da se osuše. Oblikovani ulošci će pomoći da cipele očuvaju svoj oblik, a kada ih ne nosite ćuvajte ih u cipelarniku u originalnoj kutiji.

Redovno čišćenje cipele

Prašina i prljavština mogu da oštete cipele, pa je zato jako važno redovno ih čistiti. U zavisnosti od materijala od kojeg su cipele napravljene, koristite odgovorajajuća sredstva za čišćenje. Na kraju nemojte zaboraviti da ih ostavite da se dobro osuše.

Pravilna upotreba sredstava za ćišćenje cipele

Kada želite da očistite cipele jako je važno koristiti odgovarajuća sredstva. Danas na tržištu postoje mnogo proizvoda za čišćenje cipela različitih materijala. Kožne cipele traže kreme i imalin koji će očuvati njihovu mekoću i sjaj. Za antilop i prevrnutu kožu, specijalizovane četke i gume za čišćenje su najbolji izbor. Nakon četkanja obuće obavezno koristite sprej za velur. Kada imate cipele ili čizme od neke reljefne ili kože sa printom, nije loše čistiti prašinu sa njih blago vlažnom magičnom krpom. Ovakve kože i modele nije preporučeno da se tretiraju imalinom ili nekim grubim četkama.

Korišćenje zaštitnih sprejeva

Zaštitni sprejevi mogu biti odličan način da se vaše cipele zaštite od vode, mrlja i drugih oštećenja. Međutim, važno je koristiti sprej koji  odgovara materijalu vaših cipela. Pre upotrebe uvek pročitajte uputstvo i testirajte sprej na manje vidljivom delu cipele.

Zaštita cipele od vremenskih neprilika

 Kiša i sneg nisu prijatelji cipele. Zato iako deluje zamorno, nije loše pogledati vremensku prognozu pre nego što se odlučite koje ćete cipele da obujete. Ako napolju pada kiša ili sneg, cipele obavezno zaštite odgovarajućim sprejom. Svakako je najvažije da nikad ne nosite kožnu obuću kada je vlažno vreme. Sa druge strane i po suncu treba biti oprezan. Tada proverite od kakvog su materijala napravljene vaše cipele, jer visoka temperatura može da ih ošteti.

Zamena đonova i potpetica

Bez obzira koliko vodite računa o svojim omiljenim cipelama, đonovi i potpetice se vremenom troše. Ali to ne znači da kada se to desi nećete više moći da ih nosite. Pendžetiranje đona i zamena flekice kod obucara  će vašim dragim cipelama produžiti život i učiniti da ponovo izgledaju kao da ste ih tek kupili. Ako imate problem sa oguljenom kožom na potpetici, možete nam se obratiti, u našoj LILU Shoes radnji, da pomognemo u rešavanju takvog problema. Kožu kojom presvlačimo potpetice teško ćete naći na nekom drugom mestu, a mi za naše stalne mušterije to radimo besplatno.

Korišćenje kalupa za cipele

Kada ne nosite cipele ako ste u mogućnosti, čuvajte u odgovorajaćem kalupu i originalnoj kutiji. Oni će im pomoći da zadrže oblik i sprečiti da se deformišu. Sem toga, kalupi će pomoći da se vaše mokre cipele što brže osuše.

Izbegavajte stalno nošenje istog para cipela

Kada se najzad pronađu idealne cipele teško je odoleti da se ne nose svaki dan. Međutim i one zaslužuju odmor. Zbog toga pokušajte da odolite, pa poneki put obujte drugi par LILU shoes cipela.

Pravilno vezivanje pertli

Možda će vam ovo zvučati duhovito, ali pravilno vezivanje pertli može produžiti život vašem omiljenom paru cipela. Ako ih previše zategnete izazvaćete pritisak na gornji deo cipele, dok previše labave pertle mogu da dovedu do nepravilnog hoda i trošenja đona. Zato uvek proverite da li su vam pertle dobro vezane.

Zaštita od udaraca i ogrebotina

Čak i najmanja ogrebotina može promeniti izgled vaših cipela. Kada niste u pokretu, čuvajte cipele u posebnim vrećicama ili originalnoj kutiji kako biste ih zaštitili od ogrebotina i udaraca. Ako primetite oštećenje, postoji mnogo proizvoda koji mogu pomoći u obnavljanju izgleda vaših cipela.

Redovno proveravajte stanje cipela

Pregledajte svoje cipele redovno kako biste proverili da li imaju vidljive znakove trošenja ili oštećenja. Ako primetite da se đon ili potpetica troše, odnesite cipele kod obućara, pre nego što problem postane ozbiljniji.

Ulaganje u kvalitetne cipele

Najbolji savet koji vam možemo dati je ulaganje u kvalitetne cipele ali i pravilan odabir obuće za različite prilike. To znači da nećete kožne cipele sa kožnim djonom nositi po kišnom vremenu. Kvalitetne cipele su dizajnirane da traju, ali samo ako ih čuvate i održavate na pravila način. Samo u tom slučaju one se neće brzo istrošiti ili oštetiti.

Sada kada ste naoružani ovim savetima, vaše cipele će vam biti zahvalne dugo vremena.

Jer, kao što smo već rekli, cipele nisu samo obuća – one su odraz vaše ličnosti i stila.

U LILU Shoes to razumemo, i želimo da vaše cipele traju koliko i vaša strast prema njima.

...